Türkiye Psikiyatri Derneği’nden kenevir düzenlemesi uyarıları: Sıkı denetim ve izleme sistemleri oluşturulmalı

Kenevir Yasası Türkiye Psikiyatri Derneği Tarafından Eleştirildi

Türkiye Psikiyatri Derneği, Kenevir Yasası adıyla bilinen teklifin yasalaşması durumunda kenevir kullanımının artması ve bu durumun kontrolsüz olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Dernek, “Bilimsel çalışmalar eşliğinde politikalar oluşturulmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye Psikiyatri Derneği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Sağlıkla ilgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek, teklifin toplum sağlığı açısından riskli olabileceğini belirterek, teklif kapsamında tıbbi kenevirin sadece eczanelerde hekim reçetesiyle satılacağını ve bu süreçlerin denetim altında olacağını bildirdi.

Halihazırda kenevirin endüstriyel amaçlarla üretilebildiğini hatırlatan Dernek, kenevir kullanımının kontrolsüz artacağını ve bu durumun ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Kenevir düzenlemesine ilişkin Türk Tabipleri Birliği’nden de uyarı geldi. TTB, ilaç dışı kullanımına karşı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Kenevirin tıbbi kullanımı konusunda uygun protokollerin belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Dernek, bağımlılık riskinin önlenmesi için sıkı denetim sistemleri oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Tıbbi amaçlı kannabis kullanımıyla ilgili multidisipliner bilim komisyonlarının oluşturulması gerektiğini savunan Dernek, bu komisyonların çalışmalarının şeffaf bir şekilde paylaşılmasını önerdi.

Related Posts

TTB’den kenevir kullanımıyla ilgili uyarı: Halk sağlığını tehdit ettiği belirtildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM’de görüşülen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında gündeme gelen kenevir maddesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, kenevirin tıbbi kullanım dışındaki alanlarda serbestleştirilmesinin halk sağlığı açısından risk taşıdığı uyarısında bulunarak, düzenlemenin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

Her leke aynı değil, ciltteki izler ne anlatıyor?

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz, kısa süreli tatillerde meydana gelen güneş yanıklarının yıllar sonra deri kanseri riskini artırabileceğine dikkat çekti. Özellikle sırt bölgesinde oluşan lekelerin fotoğraflanarak takip edilmesinin hayati önemde olduğunu belirtti. Cilt sağlığı için güneş koruyucu kullanımının ve gölgede kalmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Prof. Dr. Yenerel: Retina damar tıkanıkları, körlüğe yol açabilir

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Gece yatmadan bir bardak için, ödemleri sabaha kadar eritin

Vücutta biriken ödem, sabahları şişkinlik ve yorgunlukla uyanmanıza neden olabilir. Ancak gece yatmadan önce içeceğiniz basit bir karışım, fazla sıvıların atılmasına yardımcı olarak güne hafif başlamanızı sağlayabilir.

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak

Bitki çaylarındaki gizli tehlike: Artık eczanede satılacak