Kulis: AK Parti’de 100’e yakın yeni milletvekili kırık not aldı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl aradan sonra ikinci sıraya gerileme sebeplerini araştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda AK Parti kurmayları, milletvekillerinin TBMM performans faaliyetlerini raporladı. Buna göre 100’e yakın yeni vekil kırık not aldı.

Söz konusu vekillerin sürekli devamsızlık yapıp genel kurula gelmediği belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devamsız vekilleri “Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum” diye uyarmıştı.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, parti yönetiminin milletvekillerine bu konuda uyarılarda bulunduğu ve yasama faaliyetlerinin öneminin anlatıldığı toplantılar yapmaya başladı.

Yasama faaliyetlerinde aktif rol almayan 100’e yakın milletvekilinin hemen hemen hepsinin ilk kez seçilen milletvekilleri olduğu da ifade ediliyor. Partinin tecrübeli milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsız olduğu, durumu sık sık parti yönetimine bildirdikleri ve ilk kez milletvekilliği yapan vekillerin daha aktif olmalarını istedikleri belirtiliyor.

Öte yandan, son zamla birlikte (yüzde 19,31) milletvekili maaşları 170 bin lira oldu.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir