Yargıtay Başkanvekili Ömeroğlu’ndan Tutuklama Üzerine Açıklama

YARGITAY Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu’dan Önemli Açıklamalar

Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve şartlarının çok zor olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “İstinaden uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Kariyer Zirvesi programına katılan Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Aysel Demirel ile hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ömeroğlu, yargılamada adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kusurlu insan davranışıdır, insan değildir. Ceza hukukunun odak noktası fiildir. Bir insanın en değerli şeyi şerefidir, onurudur. Şerefi olmayanın dini de olmaz, milleti de olmaz, milliyeti de olmaz. Arkadaşlar, lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimsenin haysiyetiyle oynamaya hakkı yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİ NE UZUN NE KISA TUTMAK LAZIM’

Ahmet Ömeroğlu, yargılamanın süresinin önemine değinerek, “Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, aslında tedbir olarak aldığımız kararlar cezalandırma haline dönüşebilir. Tutuklama bir tedbirdir, şartları çok zordur. İstinaden uygulanması gerekir fakat dava açıp yargılama süreci 10 sene sürerse, toplum tatmin olmaz, hemen cezalandırılmasını ister. Sakarya’da bir kepçe operatörü hayvanı öldürdüğünde o suç mevzuatta yer almıyordu. Sonradan Hayvan Koruma Kanunu çıktı. Bu nedenle yaptığımız işi ne uzun ne de kısa sürede sonlandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  • Kategori: Güncel

Related Posts

Bursluluk sınavı sona erdi

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) tamamlandı.

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Aile – Çocuk Masal Şenliği

İSTANBUL İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile – Çocuk Masal Şenliği programında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Okulda öğretilenlerin, okulda davranış kazanılması gereken boyutları evde, ev ortamında …

Boşanmalardaki Artışın Nedeni: Anlaşılmayan Beklentiler

Anlaşılmayan beklentiler boşanmaları artırdı Aile Danışmanı Selver Yazıcı: “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” “2023’te 173 bin olan boşanma sayısı 2024’te 187 bin oldu” “Boşanmaların …

Türkiye’de ‘Haydi Tenise!’ Projesi ile Tenis Kültürü Yaygınlaşıyor

TÜRKİYE’DE çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise!” projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 11 deprem …

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 23 Nisan Açıklamaları: Gelecek Demokrasiyle Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Önümüzdeki yüzyılı Türkiye’de demokrasinin, milli iradenin egemen olduğu yüzyıl olarak tanımlamak istiyoruz.” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir